BestuursBerichten 99

Het bestuur van de parochie HH. Twaalf Apostelen geeft naar aanleiding van de bestuursvergaderingen een bulletin uit, genaamd BestuursBerichten. Tot op heden werden deze berichten gedeeld met de leden van de locatieraden en pastoraatgroepen. Het bestuur heeft gemeend deze informatie ook te moeten delen met de overige parochianen. Vanaf heden kunt u de BestuursBerichten ook lezen op de parochiewebsite.

BestuursBerichten 99                                juli 2024

Uit het pastoraal team
De vergadering van het parochiebestuur op 12 juli jl. is voorgezeten door vicaris Hans Pauw.
Hans Pauw is door de kardinaal met ingang van 1 juli 2024 benoemd tot waarnemend pastoor van onze parochie.
Pastor Harry Scheve is met ingang van 1 juli 2024 aangesteld als parochievicaris, als zodanig maakt hij deel uit van het pastoraal team. Pastor Scheve zal beschikbaar zijn doordeweekse- en weekendvieringen. Bij het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd, in december 2024, gaat pastor Scheve met emeritaat. Zijn huidige woning, de pastorie van Keijenborg zal hij verruilen met een woning in Lochem.

Het herstel van pastoraal werker Carin Timmerman is nog zorgelijk maar er blijken nog positieve behandelingen uitgevoerd te kunnen worden. Een spannende tijd voor haar en voor haar man Frans. Wij hopen en vertrouwen dat een herstel in het vooruitzicht is.

Pastor Zandbelt 60 jaar priester
Op 19 juli a.s. is het 60 jaar geleden dat Fons Zandbelt tot priester werd gewijd.
Pastor Zandbelt viert dit op zondag 28 juli 2024 om 10.30 uur in een feestelijke eucharistieviering in de H. Nicolaaskerk te Schalkhaar.
Pastor Zandbelt is als emeritus pastor zeer actief geweest in onze parochie en was geliefd
bij de parochianen. Al was de afstand in kilometers groot, in alle geloofsgemeenschappen in onze parochie ging hij wel eens voor in de eucharistie. Gezien zijn leeftijd kan pastor Zandbelt dit niet meer volbrengen en heeft hij moeten besluiten niet meer voor te gaan in eucharistievieringen in onze parochie. Wij zijn hem zeer dankbaar dat hij zoveel voor onze parochie heeft betekend.
Op zondag 28 juli zal het parochiebestuur hem feliciteren met dit indrukwekkende
priesterjubileum.

Tarieven 2025
In de vergadering van het parochiebestuur op 12 juli jl. zijn de tarieven voor 2025 vastgesteld. De penningmeesters van de locaties zullen deze tarieven binnenkort ontvangen.
Daarna worden de tarieven op de website van de parochie HH. Twaalf Apostelen geplaatst.

Vervolg proces kerksluitingen
Met de locatieraad/pastoraatgroep van de locatie Steenderen en locatie Vierakker
hebben gesprekken plaatsgevonden. Zowel voor Steenderen als voor Vierakker wordt binnenkort een informatieavond gehouden voor hun achterban en zal een hoorzitting worden gepland.

Parochiële Startviering
Op zondag 1 september 2024 komen we allen samen in de H. Josephkerk te Lochem.
In de overige kerken in onze parochie zijn er die dag geen vieringen.

Het thema van de Startviering is

SAMEN DELEN EN VIEREN

In de eucharistieviering die begint om 10.00 uur gaat het pastoraal team voor. Voorbereiding gaat ook samen met alle locaties. De bloemen worden verzorgd door de bloemen – versiergroep van meerdere locaties en het projectkoor bestaat uit zangers en zangeressen uit verschillende locaties uit onze parochie. Voor kinderen wordt ook iets extra’s gedaan. Achter in de kerk staan manden klaar waarin producten kunnen worden gedeponeerd die onder de voedselbanken binnen onze parochie zullen worden verdeeld. In de viering zullen deze aangeboden worden door de vrijwilligers van de Parochiële Caritas Instelling aan de diakens. De PCI zorgt dat de producten bij de voedselbanken terecht komen. Ook de collecte tijdens de eucharistieviering is bestemd voor de PCI.
Na de viering is er volop gelegenheid om onder het genot van koffie/thee/limonade met iets lekkers elkaar te ontmoeten. Ook worden we verrast met een ijsco van de ijscokar. De feestelijke parochiële bijeenkomst/ startviering wordt om 13.00 uur afgesloten door het
pastoraal team met het zingen van het traditionele parochielied.
Wij hopen op een grote opkomst.

Opbrengst Vastenactie 2024
De bisschoppelijke Vastenactie 2024 heeft in onze parochie het mooie bedrag van € 783,75 opgebracht. Het is hartverwarmend om te merken hoe parochianen elk jaar weer willen geven voor mensen in nood over de hele wereld.
Wij danken ook onze vrijwilligers van de geloofsgemeenschappen die zich sterk hebben gemaakt om dit resultaat te behalen.

Vakanties
De vakantie periode is aangebroken. Op dit moment hebben parochievicaris Harry Scheve en waarnemend pastoor Hans Pauw vakantie. Ook de medewerkers van ons parochiesecretariaat hebben al/gaan genieten van hun vakantie. Het secretariaat blijft de gehele vakantieperiode bemenst. Ook het rooster van voorgangers in de vieringen is ingevuld.
Het parochiebestuur komt in de maand augustus niet bijeen in vergadering maar lopende zaken blijven aandacht houden.

Wij wensen een ieder een fijne vakantieperiode, hoe die ook wordt ingevuld.

Je hoofd even leegmaken en de plezierige dingen op je af laten komen.