H. Willibrord – Drempt
Zomerweg 19, 6996 DD Drempt
Secretariaat:
Hoefkensestraat 12, 6996 DS Drempt
0313 479294
locatieraaddrempt@gmail.com
Opgave gebedsintenties: rk.drempt.gebedsintentie@gmail.com
Rekeningnr.: NL25RABO0304500259
Redactie: redactie.willibrord.drempt@gmail.com

klik hier voor Kerkdienstgemist

 

Agenda

Overzicht Vieringen/activiteiten:

Dinsdag 24 december 20.00 uur (Kerstavond)
Kerstconcert Feeling 2024

 Woensdag 25 december 10.30 uur (1e Kerstdag)
“Op visite bij baby Jezus”

 Donderdag 26 december 10.00 uur (2e Kerstdag)
Eucharistieviering
Voorganger: Pastoor H. Pauw
Lector: Trees Offenberg
Koor: Willibrordkoor

Na afloop is er koffiedrinken in de kerk

Zondag 19 januari 10.00 uur (Week van Gebed voor eenheid)
Oecumenische viering
Voorgangers: Diaken T. ten Bruin & Dominee K. Spelt
Lector: Werkgroep Oecumene
Muzikale begeleiding: Willibrordkoor & zangers Protestante gemeente

Na afloop is er koffiedrinken in de kerk

Donderdag 23 januari 19.00 uur (Viering 4e donderdag van de maand)
Eucharistieviering
Voorganger: Pastoor H. Pauw
Koor: Willibrordkoor

Na afloop is er koffiedrinken in de kerk

 

Digitale viering te Zutphen

Elke zondag en op hoogtijdagen is er in de St. Jan te Zutphen een eucharistieviering. Deze vieringen zijn in woord en beeld te volgen via kerkdienstgemist  De vieringen zijn via deze link live digitaal te volgen of terug te zien.

 

Gebedsintenties

Het herdenken van onze overleden parochianen

Binnen onze parochie zijn er verschillende mogelijkheden voor een uitvaartplechtigheid. In een speciale brochure, “Wie barmhartig is, begraaft uit haar midden de overledene” vindt u alle informatie over hoe er op een waardige, zorgzame en respectvolle wijze gelovig afscheid genomen kan worden van onze dierbare overleden parochianen.

Gebedsintenties voor onze overleden parochianen
Soms is er wat onduidelijkheid over het gedenken van de overledenen in onze gebeden. Binnen de parochie is er de afspraak gemaakt dat er in een uitvaartviering gecollecteerd wordt voor de geloofsgemeenschap en voor de het gedenken van de overledene. Ongeacht de opbrengst van de collecte wordt er aansluitend aan de uitvaart een 12-tal weekendvieringen gebeden voor de overledene. Daarbij wordt geen onderscheid gemaakt of het een Eucharistieviering, een Woord- en Communieviering of een Woorddienst is (Oecumene uitgezonderd). Daarnaast wordt eenmalig in de weekendviering een jaar na de overlijdensdatum een jaargedachtenis gebeden.
Naast deze data die inbegrepen zijn bij de uitvaart kunnen intenties voor de overledene worden aangevraagd dit kan op onderstaande manieren.

Gebedsintenties aanvragen
Het aanvragen van gebedsintentie kan op de volgende drie manieren:
U stuurt een mail met de naam van de overledene naar: rk.drempt.gebedsintentie@gmail.com en u betaalt (€10,- per gebedsintentie) aan de penningmeester via het rekeningnummer dat bovenaan deze pagina te vinden is. Dit kan t/m de woensdag voorafgaand aan de betreffende weekendviering. Het is daarnaast ook mogelijk uw intentie aan te vragen m.b.v. de daarvoor bestemde enveloppen in de bus achterin onze kerk of telefonisch bij Ingrid: 0313-479294.

Uitreiken van het gedachteniskruisje op Allerzielen
In Drempt worden de gedachteniskruisjes die opgehangen zijn in de Avondwake/uitvaartviering in een speciale viering op 2 november – Allerzielen – uitgereikt. De voorganger zal in de viering de naam van de overledene noemen er wordt een kaars aangestoken en de familie wordt uitgenodigd om na de viering het kruisje in ontvangst te nemen.

 

Gebedsintenties zaterdag 2 maart 2024 

Heintje Lanters
Anneke Diesfeldt-Kemperman
Betsie Sonneveld-Venneman
Greet Snelder-Rosendaal
Trees Snelder-Bolwiender
Jan Leisink
Karel Leisink
Wilhelmus Johannes Leisink
Andries en Wilhelmien Teunissen
Hans Elshof
Overleden vrijwilligers

Verder bidden we:
Om zegen voor Paus Franciscus

Gebedsintenties zondag 18 februari 2024 

Heintje Lanters
Anneke Diesfeldt-Kemperman
Betsie Sonneveld-Venneman
Greet Snelder-Rosendaal
Trees Snelder-Bolwiender
Hans Elshof
Johanna Leisink-Terhorst
Jan Leisink
Karel Leisink
Wim en Ans ter Horst
Toke Peters
Jaargedachtenis Tineke Poelma
Jaargedachtenis Albert Snelder

Verder bidden we:
Om zegen voor Paus Franciscus

Gebedsintenties zondag 18 februari 2024

Geurt Hilhorst
Heintje Lanters
Anneke Diesfeldt-Kemperman
Betsie Sonneveld-Venneman
Greet Snelder-Rosendaal
Trees Snelder-Bolwiender
Jan Leisink
Karel Leisink
Jaargedachtenis Adriaan Notenboom
Overleden familie Teunissen-Mentink

Verder bidden we:
Uit dankbaarheid voor het herstel van de gezondheid van een vriendin.
Om zegen voor Paus Franciscus.

Gebedsintenties zondag 7 januari 2024

Anneke Diesfeldt-Kemperman
Betsie Sonneveld-Venneman
Greet Snelder-Rosendaal
Trees Snelder-Bolwiender
Leonie Verheul
Jaargedachtenis  Wilhelmien Teunissen-Mentink
Jan Leisink
Karel Leisink
Al onze overleden vrijwilligers

Verder bidden we:
Om zegen voor Paus Franciscus

 

Nieuws

Aanvangstijd vieringen

Met ingang van 1 juli 2018 is de aanvangstijd van de vieringen op zondag in de meeste locaties van de parochie de Heilige Twaalf Apostelen gewijzigd in 10.00 uur. Dit geldt niet voor de locaties:  Steenderen en Vorden daar blijft de aanvangstijd 9.30 uur.

Adventsactie 2024

In het oosten van Guatemala, in het district Jalapa, wonen voornamelijk Xinka, die vooral van de landbouw leven. Monocultuur, kunstmest en bestrijdingsmiddelen tasten echter de bodem en de biodiversiteit aan. Door deze omstandigheden brengt de grond te weinig voedsel op om van te leven, en een derde van de volwassenen en de helft van alle kinderen lijden aan chronische ondervoeding.

De Adventsactie wil door hun bijdrage de Xinka in staat stellen hun voedselproductie te verbeteren door hen te helpen terug te keren naar de traditionele landbouwmethode van hun voorouders: het Milpa-systeem. Hierbij verbouwt de gemeenschap gezamenlijk het land, met als basis een combinatie van maïs, bonen en pompoenen. De gewassen helpen elkaar: de bonen gebruiken de maïs als klimstokken en zorgen voor stikstof in de bodem, waardoor de maïs beter groeit. De pompoenen bedekken de bodem, die daardoor vocht vasthoudt. Samen leveren de gewassen het hele jaar door gevarieerde en gezonde voeding. De kwaliteit en hoeveelheid van de voedselproductie zullen minimaal verdubbelen.

Drie Xinka-gemeenschappen krijgen een training in het Milpa-systeem. Dankzij dit systeem verbetert de bodem, is er meer water en hebben de honderd deelnemende gezinnen het hele jaar door goed te eten.

Op zondag 8 december, de 2e zondag van de Advent, is er een tweede collecte voor de actie. De ‘melkbus’ staat tot en met Kerstmis achter in de kerk voor uw bijdrage.

Bij voorbaat dank!

Namens werkgroep MOV-Drempt

Martha Bremer

Bericht van Feeling

Op 1 januari 2025 gaat Feeling stoppen. Na een 73-jarig bestaan, begonnen als kinderkoor in 1952, komt er nu echt een einde aan.

Ons koor werd in 1952 opgericht door meester Nelissen, met als doel om te zingen bij begrafenissen en huwelijken. In 1970 heb ik, zijn dochter, het roer overgenomen, en nu is het tijd om afscheid te nemen… Helaas, aan alles komt een einde.Maar… u bent nog niet helemaal van ons af!

Op 8 december zingen we voor het laatst op de Kerstmarkt in Baak, vanaf 12.00 uur.

Ons laatste Kerstconcert vindt dit jaar plaats op 24 december om 20.00 uur in onze H. Willibrordkerk in Achter-Drempt.

Dus, als u nog van ons wilt genieten, kom naar de Kerstmarkt op 8 december of naar de Kerstavond op 24 december.

Daarnaast nemen we officieel afscheid op zondag 9 februari 2025. Verdere informatie volgt in de volgende Onderweg, op Facebook en in de kranten.

U bent nu alvast op de hoogte. Voor nu, tot 24 december om 20.00 uur in de H. Willibrordkerk.

Tot dan…

Namens Feeling

Ine Buiting

Op visite bij baby Jezus (1e kerstdag)

Op 25 december, Eerste Kerstdag om 10.30 uur, mag iedereen die dat wil op bezoek komen bij baby Jezus in onze prachtige kerststal! Het zou leuk zijn als de kinderen als cadeau voor baby Jezus een tekening meebrengen. We zijn van plan er een mooi en eenvoudig samenzijn van te maken; we lezen een kerstverhaal en, als het kan, zingen we ook een paar kerstliedjes voor baby Jezus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iedereen is van harte welkom!

Eucharistieviering op Tweede Kerstdag

Op Tweede Kerstdag, 26 december om 10.00 uur, vindt in Drempt de laatste weekendviering met een voorganger vanuit het Pastoraal Team plaats. Deze eucharistieviering, waarin Pastoor Pauw zal voorgaan, is de enige viering in Drempt tijdens de kerstdagen. Het Willibrordkoor zal met speciale muzikale begeleiding deze viering opluisteren. Na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genot van koffie en thee. We hopen u allen te mogen verwelkomen!

Oecumenische Viering Zondag 19 januari

Zondag 19 januari vindt in onze H. Willibrordkerk in Achter-Drempt een oecumenische viering plaats, samen met de protestantse gemeente van Drempt en Olden-Keppel. De viering begint om 10.00 uur en zal worden voorgegaan door dominee Karin Spelt en diaken Theo ten Bruin.

Deze viering maakt deel uit van de jaarlijkse Week van gebed voor eenheid, een tijd waarin miljoenen christenen wereldwijd samen bidden voor verbondenheid met God en met elkaar. Ook staan we stil bij de noden in onze samenleving, dichtbij en ver weg. Het thema dit jaar is “Ja, ik geloof,” en richt zich op de geloofsbelijdenis van Nicea en de woorden van Marta uit Johannes 11:27. Dit Bijbelgedeelte zal centraal staan in de viering.

De viering is voorbereid door de oecumenische werkgroep. Na afloop bent u van harte welkom om na te praten onder het genot van koffie en thee.

Maandelijkse Viering op Donderdagavond

Vanaf januari 2025 zal er in Drempt elke vierde donderdag van de maand een viering plaatsvinden om 19.00 uur. De eerste viering is op donderdag 23 januari, waarin Pastoor Pauw zal voorgaan. Na afloop bent u van harte welkom om na te praten onder het genot van koffie en thee. We hopen u te zien bij deze maandelijkse samenkomsten!

Inlegvel parochieblad activiteiten na 1 januari 2025

Beste mede parochianen,

Met ingang van 1 januari 2025 verandert er veel in onze geloofsgemeenschap. Het parochiebestuur van de Parochie Heilige Twaalf Apostelen heeft in november 2021 besloten dat weekendvieringen vanaf die datum alleen nog worden gehouden in de kerken van Lochem, Zutphen en Keijenborg. Hierdoor zijn er in Achter-Drempt vanaf het nieuwe jaar geen reguliere weekendvieringen meer met een voorganger vanuit het pastorale team of emeriti.

Gelukkig kunnen we in Achter-Drempt maandelijks blijven samenkomen. Vanaf januari is er op de vierde donderdagavond van de maand om 19.00 uur een avondviering, waarin een lid van het pastorale team of emeriti zal voorgaan. Daarnaast zal er eens per maand, op de tweede of derde zondag, een Woord- en Communieviering worden gehouden, voorgegaan door een lid van onze lokale werkgroep.

Het Willibrordkoor blijft zich ook na 1 januari 2025 inzetten voor de muzikale ondersteuning van deze vieringen. Wij willen hen, evenals de vele vrijwilligers die deze vieringen mogelijk maken, hartelijk danken. Dankzij hun inzet kunnen we als gemeenschap op deze wijze bij elkaar blijven komen.

Na afloop van zowel de donderdagavondviering als de zondagviering is er gelegenheid om koffie te drinken en elkaar te ontmoeten als geloofsgemeenschap.

Onze kerk blijft voorlopig in gebruik voor deze vieringen totdat zij aan de eredienst wordt onttrokken, wat in principe pas zal gebeuren wanneer de kerk wordt verkocht. Tot dat moment blijft het ook mogelijk om de kerk te gebruiken voor doop-, huwelijks- en uitvaartvieringen.

Als locatieraad hopen we dat parochianen daarnaast de weg zullen vinden naar de drie kerken die open blijven. Vanaf 2025 zal de geloofsgemeenschap van Drempt ook meewerken aan een aantal gezamenlijke vieringen in Keijenborg, samen met de geloofsgemeenschappen van Hengelo, Baak, Steenderen, Vierakker en Olburgen.

Hartelijke groet,

Namens de Locatieraad,

Peter Hammink

Mogelijkheden uitvaart

Ook na 1 januari blijft het mogelijk om een uitvaart vanuit de kerk in Achter-Drempt te organiseren. Of u nu sterk verbonden bent met de kerk of minder actief betrokken, onze gemeenschap staat klaar om u te ondersteunen. Er zijn verschillende mogelijkheden voor een uitvaartviering.

Dit kan een Woord- en Communieviering of een Eucharistieviering zijn, maar ook een Gebedsviering zonder Communie, waarin uitgebreid ruimte is voor verhalen en muziek. Daarnaast bestaat de mogelijkheid van een Vooravondviering: een speciale uitvaartviering in de kerk, wanneer er op de dag van de uitvaart geen kerkelijke viering plaatsvindt, maar enkel een ceremonie op het kerkhof of in het crematorium. Ook kan een voorganger vanuit de kerk voorgaan in een Gebedsviering bij het graf of in het crematorium.

Heeft u te maken met een overlijden of wilt u een ziekenzalving/ziekenzegen aanvragen, dan kunt u, of de uitvaartondernemer, bellen met het noodnummer van de parochie: 06 10319638.

Oecumene

De oecumenische samenwerking met de Protestantse gemeente van Drempt en Olden Keppel blijft zich ook na 1 januari voortzetten met drie gezamenlijke vieringen per jaar, zoals nu al gebruikelijk is. Deze vinden plaats tijdens de week van gebed voor eenheid in januari, met Pinksteren, en in oktober. De Woord- en Communieviering op de 2e of 3e zondag van de maand, met de lokale werkgroep vervalt in deze maanden.

De Protestantse gemeente nodigt parochianen daarnaast van harte uit om deel te nemen aan andere activiteiten, zoals een filmmiddag of een lezing. Deze activiteiten staan open voor iedereen en zijn te vinden in de nieuwsbrief van de Protestantse gemeente. Aanmelden voor de nieuwsbrief kan via: nieuwsbrief@kerkdrempel.nl.

Gebedsintenties

Vanaf januari kunnen gebedsintenties worden aangevraagd voor zowel de donderdagavondviering als de vieringen op de 2e of 3e zondag van de maand. Voor oecumenische vieringen kunnen geen gebedsintenties worden ingediend.

U kunt uw gebedsintenties indienen per e-mail of via de hiervoor bestemde bus achter in de kerk. Deze dienen uiterlijk de maandag voorafgaand aan de viering te worden aangeleverd. Stuur uw intenties per e-mail naar: rk.drempt.gebedsintentie@gmail.com.

 

 

Uit de Geloofsgemeenschap

Locatieraad

Ingrid Stortelder-Spigt; tel. 0313 479294
Henrie Bremer, secretaris
Fons Janssen, penningmeester
Peter Hammink

Pastoraatgroep

Zorg

Werkgroep Diaconie en Caritas

De werkgroep is door Thea Elshof opgericht in februari 2010 en besteedt aandacht aan behoeftigen, ouderen, zieken en zij waarvan een dierbare is overleden binnen onze locatie. Deze locatie is verdeeld in 6 wijken en wordt bezocht door 9 werkgroepleden.
De leden bezoeken de doelgroep minimaal 3 keer per jaar rond de Kerstweek, Paasweek, in de zomermaanden en naar behoefte vaker. De Vastenmaaltijd wordt georganiseerd in de vastentijd en is bedoeld voor parochianen en vrijwilligers.
Vanaf de leeftijd van 75 jaar wordt de doelgroep uit de locatie persoonlijk uitgenodigd voor de jaarlijkse Willibrorddag rond 7 november. Dit wordt in die week herdacht met een Eucharistie viering, voorgegaan door Pastor Scheve met de mogelijkheid tot het ontvangen van de Ziekenzalving. Aan deze dag wordt deelgenomen door gemiddeld 70 personen waarvan een aantal ook kiezen voor de Ziekenzalving.
De Eucharistieviering wordt vervolgd door een gezellig samenzijn in “t Hessenhuus” met koffie/thee, een glaasje en afgesloten met een warme maaltijd. De deelnemers gaan met een voldaan gevoel weer huiswaarts.
De werkgroep komt 7 maal per jaar bijeen. De werkgroepleden geven bericht door aan het secretariaat wanneer iemand uit de doelgroep van de locatie behoefte heeft aan een bezoek vanuit het Pastoraal Team (zie ook blz. 2 van Onderweg).
Voor contact vanuit de werkgroep:
Bennie Peters tel. 0313-473056 peters@bennie-toke.nl

Werkgroepen

In de locatie Drempt zijn diverse werkgroepen actief.
Dit zijn onder andere:
– Avondwake
– Bedevaarten
– Onderhoud gebouwen
– Bloemsiergroep
– Collectanten
– Diaconie/Caritas
– Gezinsviering
– Koperpoetsgroep
– Lectoren
– Mariawerkgroep
– MOV
– Oecumene
– Onderhoud kerkhof
– Bezorgers parochieblad
– PGV
– Voorbereiding doop

Onderhoud van het kerkhof en de kerk gebeurt door de vrijwilligers op de donderdagochtend.

Koren

In onze kerk zijn twee koren actief, het Willibrordkoor en Feeling

WILLIBRORDKOOR

Het Willbrordkoor is een gemengd koor dat bestaat uit ca. 16 leden. Het is een gemend zangkoor sinds 1971, daarvoor was het een mannenkoor.
Er wordt gerepeteerd op maandagavond van 19.30—21.00 uur. Het is een gezellig koor dat 2 x per maand de viering verzorgt. Ook bij rouw en trouw zijn wij altijd present.
Organist Leo v. d. Heuvel
Voor vragen kunt u terecht bij sec. 0313—472631 (Annie Schriek)

FEELING

Feeling is een koor van ongeveer dertig enthousiaste vrouwelijke leden. Zoals de naam al aangeeft, zingt het koor met gevoel. En dat doet het al jarenlang met heel veel passie en plezier.
Het koor bestaat al sinds de jaren vijftig. Het schoolhoofd van de St. Willibrordusschool in Achter-Drempt, Ben Nelissen, besluit een koor op te richten dat in het weekend de kerkdiensten muzikaal kan begeleiden. Zelf wordt hij dirigent van het koor dat uit mannen en schooljeugd bestaat. Halverwege de jaren zestig ontstaat er een praktisch probleem. Voor de gezongen missen op doordeweekse dagen, bijvoorbeeld bij een bruiloft of begrafenis, kunnen er te weinig mannen aanwezig zijn omdat ze moeten werken. Op dat moment wordt er voorgesteld om dames te vragen voor het koor. En dat is meteen de aanleiding om het koor op te splitsen in een volwassen gemengd koor en een kinderkoor. Ben Nelissen draagt het dirigentenstokje van het kinderkoor over aan zijn dochter Ine Buiting. In de loop der jaren groeit het kinderkoor uit tot een dameskoor met een groot aantal leden die er al vanaf het eerste uur bij zijn.

img_7555
Zingen bij Feeling betekent zingen in een gezellige en ongedwongen sfeer met een leuk en zeer gevarieerd repertoire van Nederlandstalige en Engelstalige (pop)liederen. Twee keer per jaar geeft het koor een concert in de Willibrorduskerk in Drempt en daarnaast treden de dames meerdere keren per jaar op bij diverse gelegenheden in de regio. Ook verzorgt Feeling de diensten tijdens ‘Anders vieren’ in de kerk in Drempt.
De repetities vinden twee keer per maand plaats op donderdagavond van 19.30 tot 20.30 uur in de Willibrorduskerk in Drempt. Heb je belangstelling om mee te zingen of wil je het koor zien optreden? Kijk op www.feeling-drempt.nl voor meer informatie of neem contact op met dirigente Ine Buiting op 0313 – 47 26 10 of secretaris Margriet Ytsma op 0313 – 47 68 89.

Geschiedenis

R.K. Parochie Drempt

De locatie van de Heilige Willibrordkerk in Drempt heeft ongeveer 560 parochianen. Globaal is het de katholieke kerkgemeenschap van de dorpen Voor- en Achter-Drempt en een deel van Hummelo, Hoog-Keppel en Toldijk. Ons kerkgebouw staat in de dorpskern van Achter-Drempt, het van oorsprong katholieke deel van het dorp. Menig voetballer weet dit want “dat is daar waar je langs de kerk naar het veld moet”. Door de twee dorpskernen wordt onze kerk wel eens verward met de NH-kerk in Voor-Drempt. Deze oude St. Gregoriuskerk met een tufstenen romaanse toren is gesticht in de 9e eeuw met het brengen van het christendom in deze streek. Het is ruim 150 jaar geleden dat de R.K. Parochie Drempt werd gesticht. 2009-09-25_21    Als patroonheilige werd gekozen voor de Heilige Willibrordus. Een prachtig beeld van hem is in de kerk te vinden. Heel vroeger kerkten Dremptenaren in Olburgen. In 1781 werd aan de Hoefkensestraat in Drempt een schuur omgebouwd tot bijkerk. Dit was “het Huefken”, in papieren van het bisdom terug te vinden als “Katholieke Gemeente Het Hoefke in Drempt bij Doesburg”. De Dremptse gemeenschap heeft veel moeite moeten doen om een eigen parochie te krijgen. Het eerste officiële verzoek daartoe dateert uit 1839. Twintig jaar later, in 1859, is de Parochie Drempt een feit. De toenmalige kerk is ingezegend in 1863. Waarschijnlijk is deze kerk slecht gebouwd want toen pastoor Batenburg in 1934 werd aangesteld vond hij de toestand onacceptabel. Er stond regelmatig water in de kerk en het was te koud ‘voor vrouwen en kinderen’. In de jaren ’30 van de vorige eeuw is de kerk afgebroken en op eigen fundamenten andersom opnieuw gebouwd voor een bouwsom van zegge en schrijven dertigduizend gulden.

2009-09-25_05

Deze neo klassieke kerk is ontworpen door architect H.C.M. van Beers. Vooral de wijze van toepassing van baksteen in het interieur is indrukwekkend en zeker het bezichtigen waard.

In 2004 is gestart met de restauratie van de kerk. Het kruis en de torenhaan moesten uit voorzorg naar beneden worden gehaald. Eerst is het dak van het schip gerestaureerd en later de toren. Waar mogelijk is restauratiewerk door vrijwilligers gedaan. In januari 2008 kon het kruis weer herplaatst worden op de vernieuwde torenspits. In 2009 vierden we het 150 jarig bestaan van onze locatie. Ter gelegenheid hiervan is een jubileumboek uitgegeven met daarin de historie van ons kerkdorp. Exemplaren zijn verkrijgbaar achter in de kerk (€10,-). Wij hopen en streven op behoud van onze mooie kerk zolang dat kan en vertrouwen op de toekomst als onderdeel van de parochie HH. Twaalf Apostelen.

2009-09-25_13

R.K. begraafplaats Drempt

Achter de ‘beukenhaag’

Vanaf de reformatie in 1580 was er tot 1863 in Drempt geen eigen kerk en begraafplaats voor de Rooms katholieken. De katholieken van de kerspels Ellecom, Dieren, Spankeren, Hummelo, Drempt, Olburgen en een gedeelte van Steenderen kerkten bij de hoofdstatie Olburgen. In 1781 is aan de Hoefkensestraat een simpele schuur tot bijkerk van Olburgen omgebouwd.

begraafplaats5begraafplaats4
Om een eigen kerk en kerkhof te hebben zijn vele gesprekken met deken Huberts en Bisdom gevoerd wat resulteerde dat de parochie Drempt wordt gesticht op 21 oktober 1859. Maart 1860 tekenen (bouw)pastoor Otten en kerkmeester Koenders bij de notaris de koopakte. De verkopende partij bestaande uit Hendrik Leizink en Berendina Kniest verkopen het stuk grond genaamd “Hoogewei” , gelegen onder de bouwplaats het ‘Hulsevoort’ onder uitdrukkelijke beding dat; ‘de verkochte grond uitsluitend zal mogen worden gebezigd tot de uitoefening van den openbare Eerendienst der Roomsch Calholijke Gemeente te Drempt.’ In 1863 wordt de kerk ingezegend en wordt het gebruik van de begraafplaats een feit. Een gedeelte van het kerkhof werd in eerste instantie door de familie Hakvoort als groentetuin gebruikt. Gedurende al die jaren wordt het kerkhof, die omzoomd is door een prachtige beukenhaag, onderhouden door een groep enthousiaste vrijwilligers. Het grafdelven gebeurde door de koster die meestal ook kerkhofbeheerder was. begraafplaats3begraafplaats2Nu is er een benoemde begraafplaatsbeheerder en wordt door enkele parochianen met de hand het graf gegraven. hiervoor. Ook in Drempt was er een klasse indeling op de begraafplaats maar die tijd ligt gelukkig achter ons. In de jaren zestig is aan de Zomerweg een stuk weggehaald voor parkeerplaatsen en aan de andere zijde is enkele jaren geleden een stuk grond geschonken door de fam. Hoppenreijs voor toekomstige uitbreiding en aanpassing aan de tijd.
Dat alle geliefde overledenen in Gods vrede mogen rusten.